Imu manų kruopų ir kefyro ir paruošiu skanius pusryčius. Sodrūs ažūriniai blynai

Imu manų kruopų ir kefyro ir paruošiu skanius pusryčius. Sodrūs ažūriniai blynai

Manų kruopų blynai – vienas paprasčiausių ir lengviausių paruošimo būdų. Tai kažkas tarp purių blynų ir plonų blynų. Skanus patiekalas tiek karštas, tiek šaltas.

Norėdami paruošti, jums reikės:

· Kefyras 2,5% riebumo – 350 ml

Manų kruopos – 1 puodelis (200 ml)

Miltai – 1 puodelis (200 ml)

· Kiaušinis – 2 vnt.

· Druska – 1 šaukštelis. (skonis)

· Cukrus – 1 šaukštelis. (skonis)

· Kepimo soda – 0,5 šaukštelio.

· Augalinis aliejus – 3 v.š.

· Verdantis vanduo – 300-350 ml

Virimo būdas:

Į gilų dubenį supilkite stiklinę manų kruopų, tada įpilkite kefyro, druskos ir cukraus pagal skonį. Cukraus geriau dėti saikingai, kitaip blynai sudegs. Palikite šiek tiek, kad gautųsi vienalytė masė ir grūdų išbrinkimas. Galite naršyti laiką intuityviai, pageidautina bent 20 minučių.

Į gautą masę persijokite miltus ir suberkite soda. Nebūtina gesinti sodos actu, kefyras ją užges. Kruopščiai sumaišykite, kol susidarys vienalytė pasta. Įmuškite kiaušinius ir vėl viską išmaišykite.

Užpilkite verdančiu vandeniu, įpilkite augalinio aliejaus ir maišykite, kol pasieks skystos grietinės konsistenciją. Blynų tešla paruošta, pradėkime kepti.

Jei įmanoma, geriau kepti nedidelėje ketaus keptuvėje arba blynų keptuvėje. Gerai įkaitintą keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite nedidelį kiekį tešlos ir tolygiai paskirstykite per visą keptuvės dugną. Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Blynai paruošti, sudėkite juos į krūvą ant lėkštės.

Pagal skonį galite patiekti su grietine, lydytu sviestu ar uogiene.

Gero apetito!

Įdomybės.lt