Blynai skanesni nei spurgos. Per 10 minučių visas kalnas skanių pusryčių

Blynai skanesni nei spurgos. Per 10 minučių visas kalnas skanių pusryčių

Sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų blynų. Tai skanus saldus pyragas, puikiai derantis su saldžiais ar pikantiškais padažais.

Nuo seno blynai buvo labai modernizuoti, receptai tapo įdomesni. Yra daugybė blynų paruošimo būdų. Pavyzdžiui, būdas puriems blynams, kepiniams su įdaru viduje.

Šis patiekalas mūsų šalyje gaminamas visur maždaug nuo X amžiaus. Manoma, kad blynai pavadinti pagonių dievo Lados vardu. Kad pavasaris ateitų greičiau, atėjo meilės ir klestėjimo metas, šiai deivei buvo kepami blynai. Kuo daugiau kepinių buvo pagaminta „Lada“, tuo geresni metai bus žmonėms.

Blynai buvo kepami įvairiais būdais, juos mėgo įvairios klasės.

Mes jums papasakosime apie skanių purių blynų receptą.

Ingredientai blynams:

  • miltai – 240 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • soda – ½ šaukštelio;
  • vištienos kiaušinis – vnt.;
  • kefyras – 250 ml;
  • cukrus – 2 šaukštai. l.

Blynų ruošimas:

Į pusę viso miltų kiekio suberkite druską ir sodą ir gerai išmaišykite. Į birią masę įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir suberkite cukrų. Sumaišykite ingredientus ir persijokite likusius miltus.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Tešlos dalis sudėkite į keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to galite gauti purius, saldžius blynus.

Tai geras būdas greitai ir be rūpesčių paruošti pusryčius.

Įdomybės.lt