Net nereikia minkyti tešlos. Aš dažnai gaminu taip, o ne pyragą: negalite tempti savo šeimos už ausų

Net nereikia minkyti tešlos. Aš dažnai gaminu taip, o ne pyragą: negalite tempti savo šeimos už ausų

Persikai – skanus ir sveikas vaisius, kurio, deja, ne visur galima auginti. Vidutinio ir šalto klimato šalys yra priverstos pirkti persikus užsienyje arba konservuoti šį produktą.

Pas mus auga tolimas persikų giminaitis – slyva. Abu vaisiai priklauso rožių vaismedžių šeimai. Taip pat abrikosai, slyvos ir vyšnios yra giminingos persikams.

Pirmą kartą apie persikus žmonės sužinojo senovės Kinijoje. Iš ten šis vaisius buvo eksportuojamas į Persiją. Ten jie pradėjo auginti vaismedžių sodus. Tiesą sakant, persikai gavo savo vardą dėl persiškų sodų.

Iš jų persikų galima paruošti daug įdomių patiekalų. Supažindinsime su deserto ruošimo algoritmu.

Ingredientai persikų desertui:

  • varškės sūris – 400 g;
  • grietinė – 2 šaukštai. l.;
  • konservuoti persikai – 450 g;
  • vištienos kiaušinis – 3 vnt .;
  • pistacijos – sauja;
  • cukrus – 80 g;
  • lavašas – 300 g.

Persikų deserto paruošimas:

Viename dubenyje sumaišykite varškę su pora kiaušinių ir granuliuotu cukrumi, naudodami maišytuvą. Sumaišykite mišinį iki vientisos masės. Iš persikų pašalinkite drėgmę ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais.

Konservuotus persikus sudėkite į varškės mišinį ir išmaišykite.

Šiuo mišiniu aptepkite pita duoną ir susukite į ritinį.

Pistacijas sutrinkite į smulkius trupinius. Sumaišykite grietinę ir kiaušinį, sutepkite vyniotinio paviršių ir pabarstykite pistacijomis.

Kepkite vyniotinį pusvalandį 180 laipsnių kampu.

Dėl to per trumpą laiką gauname skanų desertą. Pastebėtina, kad desertui nereikia ruošti biskvito.

Įdomybės.lt