Šoninė yra sūdyta ir rūkyta kiauliena. Nėra tikslių duomenų apie tai, kas ir kada išrado šoninę. Tačiau galima daryti prielaidą, kad šis produktas atsirado, kai žmonės pradėjo laikyti mėsą būsimam naudojimui.
Bekonas buvo populiarus senovės Romoje. Romėnai sūdė ir rūkė kiaulieną, kad ji būtų šviežia. Viduramžiais Europoje išpopuliarėjo lašiniai. Šiuo metu jis buvo pagamintas iš kiaulienos, druskos ir prieskonių.
Dabar jis naudojamas įvairiems patiekalams ruošti. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti lašinių ritinius ant bulvių pagalvės.
Ingredientų:
- kiaulienos nugarinė – 1 kg;
- grietinėlės sūris – 200 g;
- česnakai – 3 gvazdikėliai;
- petražolės – ryšulys;
- šoninė – 10 juostelių;
- bulvės – 1 kg;
- ciberžolė – 1 šaukštelis;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- paprika – 1 šaukštelis;
- sausas česnakas – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Teriyaki padažas;
- Sezamo.
Šoninės suktinukų kepimas:
Supjaustykite apie 1 cm storio nugarinės kepsnius, uždenkite juos lipnia plėvele. Kepsnius plakite plaktuku, kol jie taps plonesni.
Kepsnius pagal skonį iš abiejų pusių paskaninkite druska ir pipirais. Česnako skilteles per presą perpilkite į grietinėlės sūrį, supilkite prieskonius ir smulkintas petražoles, išmaišykite.
Kiekvieną kepsnį sutepkite sūriu, įdarą suvyniokite į ritinį. Kiekvieną ritinį apvyniokite šonine.
Kiekvieną nuluptą bulvę supjaustykite griežinėliais, pasūdykite, pabarstykite ciberžole, itališkomis žolelėmis, paprika, sausu česnaku, užpilkite augaliniu aliejumi ir sumaišykite rankomis.
Bulves sudėkite į kepimo indą. Uždenkite bulves folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Tada sudėkite ritinius ant bulvių pagalvės, kepkite po folija dar 30 minučių.
Po virimo sutepkite ritinius Teriyaki padažu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite be folijos 220 laipsnių temperatūroje 5-7 minutes.
Jūs gaunate sultingus šoninės ritinius su sūriu.
Jie puikiai dera su bulvių pleištų garnyru.