Svogūnai, bulvės ir 2 kiaušiniai. Bulvių paplotėlis pusryčiams ar užkandžiams: įdarą keičiu kiekvieną dieną

Bulvių pyrago istorija prasidėjo nuo bulvių plitimo Europoje XVIII a. Iš pradžių bulvės buvo laikomos egzotiškomis daržovėmis ir iš karto nesulaukė pripažinimo. Tačiau palaipsniui žmonės pradėjo eksperimentuoti su jo paruošimu ir atrado daug receptų.

Bulvių tortilijos yra paprastas ir nuoširdus patiekalas, kuris greitai tapo aktualus. Jie buvo pagaminti iš žalių arba virtų bulvių, pridedant miltų, kiaušinių ir įvairių prieskonių. Skirtingos šalys ir regionai turi savo bulvių tortilijų virimo ypatumus. Plokštainiai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir kitų patiekalų, tokių kaip pyragai ir sūrio pyragaičiai, pagrindas.

Ingredientų:

  • Kiaušiniai – 2 vnt .;
  • Pienas – 250 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt .;
  • Miltai – 100 g;
  • Kepimo milteliai – 1/3 šaukštelio;
  • Bulvės – 210 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Krapai – pora šakelių;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Bulvių tortilijos paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, supilkite pieną ir išmaišykite. Miltus su kepimo milteliais išsijokite į mišinį, minkykite tešlą.

Susmulkinkite krapus, sutarkuokite svogūną ir nuluptas bulves ant smulkios trintuvės. Į tešlą sudėkite svogūnus, krapus ir bulves, išmaišykite.

Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi, paskleiskite tešlą ant paviršiaus kaušeliu.

Paskirstykite tešlą ant keptuvės dugno, kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Pasirodo, paprasta bulvių tortilija. Į jį galite įvynioti bet kokį įdarą, puikus pusryčių pasirinkimas.

Įdomybės.lt