Skanesnis už bet kokį pyragą. Skanūs pyragaičiai arbatai: pigūs, daug ir sultingi

Kiekviena šalis turi savo populiarius sausainius. Tai deserto tipas, kuris išlieka aktualus visoms kartoms. Žinoma, kiekvienoje valstybėje sausainių skonis yra skirtingas.

Pavyzdžiui, Anglijoje jie mėgsta patiekti imbierinius sausainius su arbata, o Vokietijoje mėgsta patiekti klasikinius sausainius. Jungtinėse Amerikos Valstijose garsėja šokoladiniai sausainiai, jie ten būna įvairių rūšių. Yra net sausainių, kurių skonis panašus į gimtadienio tortą.

Prancūzai mėgsta Madeleine sausainius, o italai mėgsta biscotti. Slapukai yra mažiau populiarūs Azijoje, kur galite rasti daugiausia laimės slapukų.

Mes jums pasakysime, kaip virti biudžetinius sausainius arbatos vakarėliui.

Ingredientų:

  • miltai – 650 g;
  • kepimo milteliai;
  • sviestas – 350 g;
  • kefyras – 250 ml;
  • cukrus – 150 g.

Sausainių gaminimas:

Įdėkite 250 g šalto sviesto į 500 g miltų, sumalkite į trupinius. Į sviesto trupinius supilkite kepimo miltelius, supilkite kefyrą ir minkykite minkštą ir nelipnią tešlą.

Įdėkite tešlą į celofaną, o po to porą valandų į šaldytuvą. Šiuo metu į kepimo indą supilkite miltus ir cukrų, išmaišykite.

Įdėkite sviestą į miltų ir cukraus mišinį, vėl sumalkite į trupinius. Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite rutulius.

Kiekvieną bandelę iškočiokite į ploną stačiakampį sluoksnį. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite grietinėlės trupiniais ir uždenkite antruoju sluoksniu.

Tai kartojame su visais sluoksniais.

Padalinkite didelį sluoksniuotą sluoksnį į kvadratus, padėkite juos ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

Kiekvieną kvadratą sutepkite kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Rezultatas – skanūs dribsniai sausainiai. Prieš patiekiant sausainius verta apibarstyti milteliniu cukrumi.

Įdomybės.lt