Citrinų pyragas skubant: jis tiesiog tirpsta burnoje. Autoriaus receptas

Citrinų pyrago istorija prasideda Europoje, kur XVIII a. pabaigoje išpopuliarėjo biskvitai su citrinos žievelėmis ir sultimis. Laikui bėgant konditerijos virėjai pradėjo eksperimentuoti su receptais, o citrinų pyragas tapo vienu mėgstamiausių desertų.

Skirtingos šalys turi savo šio pyrago gaminimo ypatumus. Pavyzdžiui, Anglijoje citrinų pyragas dažnai gaminamas pridedant sviesto ir miltelinio cukraus, o Italijoje jis gaminamas su rikota ir citrinos sirupu.

Šiandien citrinų pyragas išlieka populiarus daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti ir paprastas, ir greitai paruošiamas, ir sudėtingas, ir išskirtinis.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniams – 5 vnt .;
  • Cukrus – 150 g;
  • Miltai – 160 g;
  • Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
  • Citrinos žievelė;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Cukrus – 150 g;
  • Krakmolas – 50 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt .;
  • Sviestas – 170 g;
  • 1 citrinos sultys.

Citrinų pyrago paruošimas:

Supilkite citrinos žievelę į cukrų ir sumalkite komponentus maždaug minutę. Kiaušinius įmuškite į cukrų, druską ir plakite mikseriu 5–7 minutes.

Miltus ir kepimo miltelius išsijokite į purią kiaušinių masę, minkykite švelnią tešlą. Supilkite tešlą ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, lygiu ant paviršiaus.

Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Į puodą supilkite cukrų ir krakmolą, ten įmuškite kiaušinį ir įpilkite citrinos sulčių.

Į ingredientus supilkite pieną, sumaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Nepamirškite nuolat maišyti varškės pagrindo.

Varškės pagrindą perkelkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Impregnavimui galite sumaišyti 50 gramų cukraus su vandeniu ir citrinos sultimis.

Kremui sviestą plakite iki baltumo. Palaipsniui paskleiskite varškės pagrindą aliejuje ir plakite mikseriu.

Padalinkite biskvitą į mažus pyragus, kiekvieną pamirkykite sirupu. Kiekvieną pyragą sutepkite kremu ir padėkite vienas ant kito, taip pat sutepkite torto šonus kremu.

Palikite kremą mirkyti bent valandą. Dėl gražaus pristatymo galima nupjauti perteklinius kraštus.

Tai daro gražų saldų citrinų pyragą. Taip pat galite papuošti pyragą citrinos žievelėmis.

Įdomybės.lt