Uogienės pyragai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas. Jie gali būti atidaryti ir uždaryti, su įvairiais užpildais. Norėdami pagaminti uogienės pyragą, turite minkyti tešlą, iškočioti ją į pyragą, sudėti ant kepimo skardos arba į formą, paskleisti uogienę ant jos ir uždaryti viršų antruoju tešlos sluoksniu.
Tada jums reikia padaryti skyles, kad garai išeitų, ir nusiųskite pyragą į orkaitę. Uogienių pyragams gaminti naudojamos įvairių rūšių tešlos: mielės, pūkai, bandelės. Bet kokio tipo uogienė gali tarnauti kaip užpildas: obuoliai, kriaušės, slyvos, vyšnios, avietės, serbentai ir kt. Uogienės pyrago receptas gali skirtis priklausomai nuo pageidavimų ir tradicijų.
Kepkime tingią uogienės pyrago versiją.
Ingredientų:
- Miltai – 400 g;
- Sviestas – 170 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt .;
- Cukrus – 150 g;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Druska – žiupsnelis.
Pyrago su uogiene gaminimas:
Supilkite cukrų ir druską į dubenį su sviestu, plakite mikseriu 2-3 minutes. Į mišinį įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Į mišinį išsijokite 2/3 miltų ir kepimo miltelių, minkykite tešlą. Į tešlą supilkite likusius miltus, minkykite, kad neliktų gabalėlių.
Kepimo indą uždenkite pergamentu, ant dugno uždėkite 1/2 dalį tešlos, tolygiai paskirstykite ant dugno. Skleiskite uogienę ant tešlos, paskleiskite ant paviršiaus.
Ant pergamento antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį, lygų formos plotui. Uždenkite uogienės viršų antruoju sluoksniu, užsandarinkite kraštus.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30–35 minutes.
Toks pyragas bus skanus tiek karštas, tiek jau atvėsęs. Įdarui galite naudoti bet kokį uogienę pagal skonį.