Marinuoti cukinijos yra produktas, gaunamas konservuojant cukinijas, pridedant acto, druskos ir prieskonių. Maisto konservavimas yra ilgalaikio saugojimo metodas, kuris žmonijai buvo žinomas nuo seniausių laikų. Pirmasis paminėjimas apie konservavimą randamas Senovės Egipte, kur medus ir druska buvo naudojami maistui išsaugoti.
Marinuotos daržovės Europoje išpopuliarėjo viduramžiais. Tada jiems paruošti buvo naudojamas actas, druska, cukrus ir įvairūs prieskoniai. Cukinijos Europoje pradėtos auginti XVI a. Jie greitai tapo populiarūs dėl savo nepretenzingumo ir derlingumo. Tačiau jie pradėjo marinuoti cukinijas daug vėliau. Nėra tikslių duomenų, kada tiksliai tai įvyko. XIX amžiuje jie buvo pradėti nuimti žiemai, naudojant įvairius receptus.
Ingredientų:
- Cukinijos – 2 kg;
- Krapų skėčiai – 3 vnt .;
- Česnakai – 6 gvazdikėliai;
- Juodieji pipirų grūdeliai – 15 vnt .;
- Prieskoniai – 9 vnt .;
- Garstyčios (sėklos) – 3 šaukšteliai.
Marinato ingredientai:
- Vanduo – 1,5 litro;
- Druska – 50 g;
- Cukrus – 180 g;
- Actas 9% – 180 ml.
Marinuotų cukinijų paruošimas:
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, o česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną stiklainį įdėkite krapų skėtį, supilkite porą skiltelių česnako, 5 juoduosius pipirus, 3 pipirus.
Į stiklainius įpilkite šaukštą garstyčių, įdėkite cukinijas į viršų. Supilkite verdantį vandenį ant cukinijų ir palikite 15 minučių po dangčiu.
Pakartokite procedūrą keletą kartų.
Marinatui supilkite druską ir cukrų į puodą su vandeniu, sumaišykite. Į vandenį supilkite actą, mišinį užvirkite.
Supilkite marinatą į stiklainius su cukinijomis, sandariai uždarykite dangteliais ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.
Nepamirškite iš anksto apversti stiklainių aukštyn kojomis.
Pasirodo, puikus marinuotas cukinijos žiemai.