Slapukai buvo žinomi senovės Romoje. Konditeriai sausainiams suteikė įvairių formų – nuo sudėtingų raštų iki gyvūnų figūrų. Jis buvo prieinamas tik žmonėms, turintiems turtus, nes ingredientai buvo brangūs.
Sausainiai gali būti ne tik saldūs, bet ir sūrūs. Sūrūs sausainiai dažnai patiekiami su alumi ar kitais gėrimais.
Slapukai gali būti kitų desertų pagrindas. Pavyzdžiui, galite pagaminti pyragą iš sausainių be kepimo, jei sausainius sutepsite kremu ir leisite juose įsigerti.
Mes jums pasakysime, kaip padaryti paprastus slapukus su uogiene.
Ingredientų:
- kiaušinis – 1 vnt .;
- cukrus – 60 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- 1 citrinos žievelė;
- druska – žiupsnelis;
- miltai – 280 g;
- kepimo milteliai – 10 g.
Sausainių gaminimas su uogiene:
Įmuškite kiaušinį į dubenį, supilkite į jį cukrų, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdai ištirps. Į mišinį įpilkite citrinos žievelės, taip pat žiupsnelį druskos, vėl sumaišykite.
Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, minkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną iš jų iškočiokite į 2-3 mm storio sluoksnį.
Sutepkite sluoksnį uogiene, sulenkite priešingas puses į vidurį.
Padėkite sluoksnį ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Pakartokite tuos pačius veiksmus su antruoju tešlos sluoksniu.
Po virimo sausainius galima apibarstyti milteliniu cukrumi. Pasirodo, saldūs minkšti sausainiai su uogiene.