Ingredientai:
Makaronai – 300 g;
Vyšniniai pomidorai (galima naudoti ir paprastus arba konservuotus) – 400 g;
Gabalėlis sviesto – 50 g;
Nedidelis česnakas – 1 vnt.;
Švieži baziliko lapeliai – 7 vnt.;
Parmezano sūris – 100 g;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Makaronai su pomidorų ir parmezano padažu
Puode ištirpiname sviestą, dedame pusiau pjaustytus vyšninius pomidorus, smulkintą česnaką, paskaniname druska, pipirais ir ant silpnos ugnies kepiname kol pomidorai suminkštės. Pilame nepilną stiklinę vandens ir puodo turinį pasmulkiname smulkintuvu. Parmezano sūrį sutarkuojame ir dedame į pomidorų padažą, beriame smulkintą baziliką, dar maišant pakaitiname.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje (verdame 2 minutėmis trumpiau negu nurodyta ant pakelio), nukošiame ir dedame į puodą su pomidorų ir parmezano padažu. Uždengiame dangtį ir paliekame pastovėti 5 minutes. Jeigu reikia patiekalą dar paskaniname druska. Skanaus!