Skanūs virti varškėtukai

Ingredientai:

Varškė (sausa) – 400 g;

Kiaušinis – 2 vnt.;

Kvietiniai miltai – ~4-5 valgomieji šaukštai; 

Cukrus – 1-2 valgomieji šaukštai (pagal skonį);

Vanilė arba vanilinis cukrus – šlakelis ar žiupsnelis;

Druska – žiupsnelis;

Padažui reikės: sviesto, rudojo cukraus.

Gaminame. Skanūs varškėčiai

Varškę ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome ir dedame miltus. Užminkome tešlą.

Iš tešlos formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais

Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes. 

Virtus varškėčius dedame į lėkštę, apliejame tirpintu sviestu ir apibarstome ruduoju cukrumi. Jeigu mėgstate galite apibarstyti ir cinamonu. Skanaus!

Įdomybės.lt