Burgundiškas jautienos troškinys su daržovėmis

Ingredientai

Jautiena – 600 g;

Svogūnas – 1 vnt.;

Česnakas – 3 skiltelės;

Morkos – 2 vnt.;
Saliero stiebai – 2 vnt.;
Raudonas sausas vynas – 450 ml;
Vanduo – 250 ml;
Pomidorų pasta -1 valgomasis šaukštas;

Miltai – 2 valgomieji šaukštai;
Čiobrelis – šakelė, rozmarinai – puse šakelės, lauro lapas.

Šviežios petražolės;
Druska (1 a.š.) ir cukrus;

Augalinis aliejus.

Gaminame. Burgundiškas jautienos troškinys su daržovėmis

1. Jautieną pjaustome nemažais gabalais. Svogūnus ir česnaką smulkiname. Nemažais gabaliukais pjaustome morkas ir salierų stiebus. Petražoles smulkiai sukapojame.

2. Į keptuvę pilame aliejų, įkaitiname, dedame jautienos gabaliukus ir apkepiname iš abieju pusių, kol gražiai apskrus. Tada jautieną išimame iš keptuvės. Į aliejų, kuriame kepė mėsa, beriame svogūną, primažiname ugnį ir kepame apie 3 minutes vis pamaišant mentele, kad nedegtų. Tada dedame smulkintą česnaką ir kepame kol pasklis česnako kvapas. Pilame raudoną sausą vyną, dedame pomidorų pastą, užviriname ir nuimame nuo ugnies.

3. Į puodą ar gilesnę keptuvę dedame apkepintus jautienos gabalus, morkas ir salierų stiebus, beriame 2 šaukštus miltų, pakepiname kelias minutes ir užpilame kitoje keptuvėje pagamintu vyno padažu. Pilame 250 ml vandens arba jautienos sultinio, dedame lauro lapą, čiobrelio šakelę ir maždaug puse šakelės rozmarino (galima naudoti džiovintas prieskonines žoleles), beriame maždaug šaukštelį druskos ir išmaišome. Ar reikės dėti cukraus priklauso nuo vyno, tad paragaukite padažą ir nuspręskite patys. Primažiname ugnį iki minimumo, uždengiame dangtį ir troškiname apie 2 valandas, kartais pamaišant. Tiekiant apibarstome smulkintomis petražolėmis. Skanaus!

Įdomybės.lt