Ingredientai:
Pomidorai – 700 g;
Svogūnai – 2 vnt.;
Česnakas – 8 skiltelės;
Bazilikas – 2-3 šakelės;
Vanduo;
Druska, malti juodieji pipirai, raudonėlis;
Alyvuogių aliejus;
Grietinėlė.
Gaminame. Kreminė pomidorų sriuba
Pomidorų žievelę keliose vietose įpjauname, užplikome pomidorus karštu, ką tik užvirusiu, vandeniu ir palaikome 20-30 sekundžių. Nuimame pomidorų žievelę ir supjaustome juos skiltelėmis.
Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, česnaką pasmulkiname. Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame svogūną, česnaką ir kepiname kelias minutes. Beriame šiek tiek pasmulkintą baziliką, dedame pomidorus ir troškiname apie 20-25 minutes atvirame puode. Beriame druską, prieskonius ir pilame šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Puodą uždengiame dangčiu ir verdame dar 12-15 minučių. Išvirus puodo turinį susmulkiname blenderiu iki vientisos masės. Pilame sriubą į lėkštes, pagardiname grietinėle ir puošiame žalumynais arba krutonais (skrebučiais). Skanaus!