Traškūs svogūnų žiedai

Ingredientai:

Svogūnai – 2-3 vnt.;

Miltai – ½ stiklinės;

Kukurūzų krakmolas – ¼ stiklinės;

Bulvių košės milteliai – 2 valgomieji šaukštai;

Gazuotas mineralinis vanduo – 1 stiklinė;

Panko (japoniški džiūvėsėliai);

Kajeno pipirai (nedėkite jeigu nemėgstate aštriai) – žiupsnelis;

Druska.

Augalinis aliejus kepimui.

Gaminame. Traškūs svogūnų žiedai

Į dubenėlį pilame miltus, krakmolą, bulvių košės miltelius, žiupsnelį kajeno pipirų ir druskos. Viską sumaišome ir užpilame gazuotu mineraliniu vandeniu. Gerai išmaišome.

Svogūnus supjaustome žiedeliais. Svogūno žiedelius merkiame į tešlą ir apvoliojame japoniškuose džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.

Iškepusius svogūnų žiedus dedame ant grotelių arba popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Įdomybės.lt