Unikalus būdas išdarinėti silkę: tiesiog prispausk ir gauk file

Ekspres metodas gauti file

Pradžiai pasiruošiame darbo vietą. Net šiame etape galima sutaupyti laiko. Iš anksto apvynioję pjaustymo lentelę maistine plėvele ar patalpinę ją į atitinkamo dydžio maišelį po žuvies apdorojimo ją plausite trumpai.

* Pirmiausia pašaliname galvą ir uodegą.

* Atsargiai perpjauname pilvą.

* Išimame vidurius. Esant būtinybei nusausiname silkę servetėle ar vienkartiniu rankšluosčiu ir pašaliname plėvelę.

* Atlaisvinę ant lentos pakankamai vietos, apverčiame silkę ir padedame ją plokštuma.

* Dabar paprasčiausiai prispaudžiame delnu taip, kad silkė išsiskėstų ant lentos.

* Apverčiame ir randame stuburo pradžią nuo uodegos pusės.

* Viena ranka prilaikydami silkę, kita traukiame stuburą. Būtent jame pasilieka visi kaulai.

* Dabar galima supjaustyti file gabaliukais arba naudoti šventinių patiekalų ruošimui nebijant, kad juose atsitiktinai atsidurs kaulai.

Įdomybės.lt