Labai mėgstu bandeles su varške, gaminu jas įvairiais būdais. Jų pagrindas gali būti įvairiausias iš mielinės ar bemielės tešlos.
Bet kai nėra laiko terliotis su tešla, gaminu tinginių bandeles. Rodau 2 savo mėgstamiausius tinginių bandelių receptus.
Įdaras. Į dubenį dedame 2 pakelius varškės (9% arba 5%), dedame 1 kiaušinį, vanilino (1g), cukraus (4 valgomuosius šaukštus).
Gerai permaišome ir gaunasi pakankamai tirštas įdaras. Jį galima papildyti džiovintais vaisiais,
cukatomis, citrinos žievele ar cinamonu.
1 variantas. Paruošimui imame riestainius ir plonas batono riekes (po 8 vnt). Batono riekių minkštimą išpjauname.
Riestainius užmerkiame piene (apie 500 ml) 10-15 min. Į formą dedame riestainius, batono minkštimą išmirkome piene, truputį nuspaudžiame ir dedame į riestainius, kad suformuotume dugną. Kepant bet koks įdaras (skystas ar tirštas) neištekės į išorę.
Dedame varškės įdarą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Štai koks grožis gaunasi. Bandelių skonis ir aromatas nuostabus.
2 variantas. Paruošimui prireiks batono. Supjaustome jį apie 1,5 cm storio riekėmis.
Batono riekes įleidžiame į pieną (250 ml), greitai išimame ir dedame į skardą. Pirštų pagalba darome
duobutes.
Į duobutes dedame varškės įdarą, esant pageidavimui sutepame įdarą ir batoną kiaušiniu. Pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25 min.
Dėl pieno tinginių bandelių kraštai kepant nevirsta džiūvėsiais, o lieka minkšti. Skoniu jie primena bandeles iš mielinės tešlos. Jos labai aromatingos ir skanios.